Logo One Planet
Gezocht: toekomstontwerpers!
Gezocht: toekomstontwerpers!

Gezocht: toekomstontwerpers!

Ben jij creatief en vind je het leuk om nieuwe dingen te ontwerpen? Bouw dan met ons mee aan de Stad van de Toekomst. We gaan aan de slag met o.a. Minecraft en Lego-challenges. 

Dit najaar haalt Museon-Omniversum de ontwerper in jou naar boven. Doe mee met onze bijzondere bouwchallenges in Minecraft en check tijdens een van onze Minecraft Watch Party’s hoe jouw creatie er in de Dome uitziet. Krijg ontwerpideeën met onze familie-inspiratieroute en steek je handen uit de mouwen op onze vernieuwde bouwplaats en de Lego-playground. Kun jij goed tegen stress en kleine ruimtes? Schrijf je dan in voor onze mini-escape room en red jezelf van een naderende natuurramp. 

Deze themaperiode loopt van september 2023 t/m februari 2024. Klik door naar de verschillende activiteiten om te zien wanneer je ze kunt doen.


Minecraft-challenges

Laat jij je Minecraft-skills bij ons zien? Tijdens het Weekend van de Wetenschap en de herfstvakantie kun je bij ons – en thuis – meebouwen aan de Stad van de Toekomst. Creativiteit en plezier staan voorop, met dagelijks challenges zoals: “bouw iets voor je opa of oma”, of “hoe zien de groene daken van de toekomst eruit?”
Log in het Science Lab in op onze Minecraft-server en bouw mee. De mooiste bouwwerken worden aan het eind van de dag tijdens een Minecraft Watch Party in de Dome getoond door een Minecraft-streamer.

Wanneer:
14 t/m 22 okt, 28 & 29 okt: 10:30-11:15 | 11:30-12:15 | 13:30-14:15 | 14:30-15:15 uur (op inschrijving)

Let op: het is in deze periode heel druk bij ons. Er gelden daarom een aantal regels:

  • Alleen kinderen die kunnen Minecraften kunnen zich inschrijven.
  • Schrijf je op de dag van jouw bezoek op tijd in bij de infobalie in de foyer van het museum, zodat je verzekerd bent van jouw plekje bij ons in het lab.
  • We hebben plek voor 30 kinderen per sessie, maar hebben ook reserveplekken voor als iemand niet komt opdagen.
  • Er zijn 30 computers (1 inschrijving per kind/computer). Er kan 1 ouder per kind mee het Science Lab in.
  • Je kunt ook altijd thuis meedoen aan de challenges via de Minecraft Java edition. Via >deze link log je in op de server.


Minecraft Watch Party

Ontdek hoe Minecraft eruit ziet in onze Dome. Krijg tips & tricks van onze Minecraft-streamer en verdiep je in de uitdagingen voor de Stad van de Toekomst. Stap tijdens deze Watch Party binnen in onze Stad van de Toekomst, die we samen met het publiek bouwen. Heb jij meegedaan aan de challenge van de dag? Dan zie je misschien wel jouw eigen creatie levensgroot voorbij komen. Laat je meenemen door onze Minecraft-streamer en hoor van echte stedenontwerpers hoe zij nadenken over de Stad van de Toekomst. Tijdens de show krijg je Minecraft tips & tricks en hoor je wie de challenge van de dag heeft gewonnen.

Wanneer:
14 t/m 22 okt, 29 okt: 16:30-17:30 uur

Tickets: Het is in deze periode heel druk bij ons. Zorg dus dat je verzekerd bent van een plek in de Dome. Je boekt een plek voor de Watch Party voordat je komt tegelijk met je entreekaartje. Tijdens het doorlopen van het bestelproces, bestel je eerst het aantal kaartjes voor Museon-Omniversum en daarna in de volgende stap de film. Bij het overzicht van films zie je ook de Minecraft Watch Party staan. Je kiest dan dus geen film, maar de Watch party. Er zijn 300 plekken in de Dome.


Familie Escape Game “Bouw of Verzuip”

Ben jij goed in puzzels oplossen? Doe met de hele familie mee aan dit exclusieve Tiny House Klimaatavontuur. Je bent druk bezig met het bouwen van je Tiny House. Het is bijna af, maar dan klinkt er plotseling een alarmerend weerbericht. Op de radarbeelden zie je dat er een zware storm met flinke regenbuien op komst is. Het slechte weer is er over 20 minuten. Waar wacht je nog op?! Wordt het bouwen of verzuipen?
Doe mee met deze spannende missie:  Kraak de codes, speel de spellen, los de puzzels op en verzamel de laatste bouwmaterialen. Kan jij alle onderdelen op tijd vinden, zodat je huis klimaatbestendig is?

Wanneer:
14 t/m 22 okt: 10:15, 11:15, 13:15, 14:15, 15:15 uur
23 t/m 27 okt: 13:30, 14:30, 15:30 uur
28 & 29 okt: 10:15, 11:15, 13:15, 14:15, 15:15 uur
Duur: 30 minuten
Voor wie: Iedereen vanaf 7 jaar
Waar: Bouwplaats locatie Tiny House

Let op: het is in deze periode heel druk bij ons. Er gelden daarom een aantal regels:

  • Inschrijven voor deze game kan op de dag zelf bij de infobalie van het museum.
  • Er kunnen 8 mensen per keer meedoen. Minimale leeftijd is 8 jaar.
  • Vol = vol


Familie-Inspiratieroute

Haal de architect in jezelf naar boven. Loop de inspiratieroute door ons museum en teken jouw eigen ontwerp. Hoe zorg je dat gebouwen beschermd zijn tegen forse regenbuien of extreme droogte? Is jouw ontwerp geschikt is voor mensen en dieren? Zorg je voor groene energie? Welke duurzame bouwmaterialen gebruik je? En wat voor vervoersmiddel staat er voor de deur? Volg de inspiratieroute door het museum, verzamel ideeën en ontwerp jouw eigen gebouw. Het ontwerpen zelf gebeurt op een plattegrond bij de ingang van het museum en de ontvangsthal in de Dome!

Wanneer:
Dagelijks tussen 10:00-16:00 uur in de foyer van het museum De tour is verkrijgbaar bij de informatiebalie en kassa.
Voor wie: families

Lego-challenge: pimp my place

Welke plek in jouw omgeving zou je een opknapbeurt willen geven? Je school, je huis, het parkje, je sportclub? Bouw in onze Lego-stad jouw droomversie. Zit jij vol ideeën? En hou je van bouwen met Lego? Dan ben jij de toekomstdenker die we zoeken. Kom met ons meebouwen aan jouw droomomgeving.  Wij geven je een grondplaat en heel veel Legoblokjes waarmee je vrij kan bouwen en ontwerpen. Bouw jij ook mee?

Wanneer:
14 t/m 29 okt: 10:00-16:00 uur (open inloop)
Waar: foyer museum
Voor wie: families