Logo One Planet

One Planet Partner Platform

Samen impact maken

Wil je als organisatie samen met Museon-Omniversum de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties uitdragen? Met als doel het opbouwen van een duurzame relatie? Museon-Omniversum kent verschillende samenwerkingsvormen.

One Planet Handshake 

Via de One Planet Handshake kom je in contact met gelijkgestemden; bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen. Zodat we met onze gezamenlijke kennis bouwen aan het impactcenter voor duurzame toekomstmakers. De ondertekening van de Handshake is de start van een samenwerking, die verschillende vormen zal kennen om elkaar te ondersteunen in het behalen van de SDG’s.


Help ons bij de realisatie van toekomstige programma’s, word ook partner en investeer direct in cultuureducatie gericht op een leefbare wereld. Nieuwsgierig naar de One Planet Handshake? Neem contact op met Iris van den Akker: ivdakker@museon-omniversum.nl

Waardehouderschap

Wil je met je bedrijf échte maatschappelijke impact maken? Binnen een waardehouderschap met Museon-Omniversum vind je inspiratie voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Neem deel aan onze activiteitenprogramma’s en leer van jongeren, beleidsmakers, NGO’s en andere bedrijven. Evalueer je vorderingen op onze jaarlijkse waardehoudersbijeenkomsten en zet nieuwe doelen voor de toekomst.
Meer informatie over waardehouders of neem contact op met Iris van den Akker: ivdakker@museon-omniversum.nl


Netwerkbijeenkomsten en Talks

Jaarlijks organiseren we verschillende One Planet netwerkbijeenkomsten. Nieuw in onze programmering zijn de One Planet Talks. Dit zijn lezingen met een 'College Tour'-achtige opzet. Met gerenommeerde sprekers uit de politiek, de wetenschap en het bedrijfsleven. Alle bijeenkomsten hebben een thema gelieerd aan duurzame ontwikkeling. Inmiddels kijken we terug op een drietal One Planet Talks:

  • Op 14 april 2022 was de aftrap met Jan Peter Balkenende. De oud-premier en hoogleraar duurzame ontwikkeling ging in gesprek met bedrijven, kennisinstellingen en studenten. Lees hier een impressie van de One Planet Talk met Jan-Peter Balkenende.
  • Op 12 mei 2022 hebben we aandacht gegeven aan de watercrisis tijdens de One Planet Talk  'Wat is de waarde van water?' met bijdragen van Green Climate Solutions Wageningen University & Research, Dunea en Hoogheemraadschap van Rijnland.
  • Tijdens de One Planet Talk van 14 september 2022 sprak de president van de Nederlandse Bank (DNB), Klaas Knot, over 'Wat is de weg naar een duurzame economie?'

Wil je op de hoogte blijven van de One Planet Talks? Stuur een mail naar talks@oneplanet.nl en wij zetten je op onze mailinglist.

De partners van Museon-Omniversum

Betrokkenen vanuit de organisatie:

Arne Weverling (voorzitter One Planet Partner Platform)
Karin van Rooyen (coördinator One Planet Partner Platform)
Iris van den Akker (commercieel directeur Museon-Omniversum)