Logo One Planet

One Planet Expo

Interactive, fun and educational exhibition

Exhibition | 29 October 2016 - 31 December 2029

One Planet Expo

Interactive, fun and educational exhibition

Ben jij een actieve wereldburger?

We hebben maar een aarde en daarop moeten we zuinig zijn.

Bij de interactieve One Planet Expo leer je alles over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De werelddoelen, of in het Engels de Sustainable Development Goals (SDG’s). De VN willen deze doelen vóór 2030 bereiken om van de aarde een betere plek te maken. Denk aan een betere verdeling van voedsel, water en energie. En hoe we samen op deze planeet kunnen leven. Ben jij de actieve wereldburger die het verschil maakt?

Interactief!

Door games, museale objecten, beeld en tekst vergroot je je kennis over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Pak een strippenkaart aan het begin van de tentoonstelling en maak een reis langs de 17 werelddoelen van de VN. Geef je mening en beantwoord per doel een prikkelende vraag. Hoe denk jij erover en wat is jouw oplossing? Laat je antwoorden aan het einde van je bezoek analyseren en ontdek welk type wereldburger jij bent!

Mensenhelper of natuurbeschermer?

Hoe help jij de planeet? Zet jij voortaan insecten op het menu als nieuwe eiwitbron? Kom je in actie voor een bedreigd dier? Of help je mee het koraalrif redden? Vergelijk je leven met dat van iemand aan de andere kant van de wereld. Zorg voor schoon drinkwater. Of kijk of je iemand kunt vinden met exact dezelfde huidskleur als jij. Er zijn allerlei mogelijkheden om een positieve bijdrage te leveren aan onze aarde. Het is gemakkelijker dan je denkt!

Altijd actueel

Met lezingen, debatten en interviews spelen we in op de actualiteit. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over duurzame ontwikkeling. Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven en check onze agenda voor de One Planet Talks en het lezingenaanbod.

Sponsors