Logo One Planet
Foto Anja Brouwer, Natuurfotograaf van het jaar 2023
Foto Anja Brouwer, Natuurfotograaf van het jaar 2023

De Groene Camera 2024

De beste natuurfoto's uit Nederland en België

Tentoonstelling | 14 april 2024 - 13 april 2025

De Groene Camera 2024

De beste natuurfoto's uit Nederland en België

Foto-expositie met de winnaars van de Groene Camera 2024. Indrukwekkende landschappen, dieren in actie, kleurrijke insecten en kunstzinnige beelden zijn onderdeel van de expositie.

De Groene Camera telt drie onderdelen:

  • Groene Camera Natuurfotograaf van het jaar - de prijs voor de beste serie
  • Groene Camera Natuurfoto van het jaar – prijzen in zeven verschillende categorieën: Landschappen, Zwart-wit, Geleedpotigen en ongewervelden, Planten en paddenstoelen, Vogels, Zoogdieren, Reptielen en amfibieën, Abstract.
  • Groene Camera Natuurtalent van het jaar – voor jongeren onder de 18 jaar.

Natuurfotografie speelt een belangrijke rol in het versterken van het besef dat onze natuur mooi en bijzonder is, waarmee we met respect moeten omgaan. De natuurfotografieprijs De Groene Camera onderscheidt zich door uitsluitend foto’s te accepteren die in Nederland of België zijn gemaakt. Deze gedachte is de motivatie geweest van de initiatiefnemers Jan Vermeer en Daan Schoonhoven bij het in het leven roepen van de prijs.

De fototentoonstelling Groene Camera is een initiatief van Natuurfotografie Magazine in samenwerking met Museon-Omniversum. Naast alle winnaars, die op 13 april worden bekendgemaakt, hangen op de expositie ook de foto's van de eervolle vermeldingen en is er bijpassende collectie te zien.