Logo One Planet
Jane Goodall
Jane Goodall

Jane Goodall fototentoonstelling

Tentoonstelling | 1 februari 2024 - 31 december 2024

Jane Goodall fototentoonstelling

Vanaf 8 februari 2024 vertonen wij het levenswerk van de wereldberoemde biologe en natuurbeschermer Jane Goodall met een film en fototentoonstelling. Op het grote koepelscherm draait de bekroonde grootbeeldfilm Jane Goodall: Reasons for Hope. Daarnaast zie je in het museum een fototentoonstelling over haar boeiende, bijna sprookjesachtige leven en haar levenslange inzet voor chimpansees en de natuur. De fototentoonstelling is in samenwerking met het Jane Goodall Instituut Nederland tot stand gekomen.

“Wij mensen maken deel uit van de natuur. We zijn ervan afhankelijk voor onze zuurstof, ons voedsel, ons water, onze kleding - voor alles. We moeten een nieuwe relatie opbouwen met de natuur en ervoor zorgen dat onze kinderen goed zijn toegerust om de problemen die wij hebben gecreëerd op te lossen.“ - Jane Goodall

Met 44 prachtige foto’s van het Jane Goodall Instituut Nederland geeft deze tentoonstelling een inkijk in het boeiende leven van Jane Goodall. We maken kennis met haar projecten in Afrika en haar levenslange liefde voor en studie van chimpansees. 

Het leven van de wereldberoemde etholoog en natuurbeschermer leest als een sprookje. Als jonge vrouw vertrok Jane naar Afrika om jarenlang tussen de chimpansees te wonen. Na ruim 25 jaar besloot ze de bossen te verlaten om zich volledig in te zetten voor het behoud van de chimpansees en de natuur. Maar ook om aandacht te vragen voor actuele problemen zoals ontbossing en stroperij en wat we daaraan kunnen doen. Jane roept ons op met haar mee te strijden en het verschil te maken.

  • Jane Goodall
  • Amerikaanse bizons
  • Jane Goodall