Logo One Planet

Crowdfunding: Pijlers van Hoop

Bouw mee aan de Pijlers van Hoop en een leefbare aarde voor iedereen

Activiteit | 29 april 2024 - 26 mei 2024

Help Museon-Omniversum twee indrukwekkende, 8 meter hoge installaties te vullen met fantastische collectie, als eerbetoon aan onze prachtige planeet.

“Alle door de mens geproduceerde spullen op aarde wegen zwaarder dan alle levende organismen tezamen. De toekomst van mens, dier en natuur op onze planeet staat op het spel, maar er is hoop!"

Wat zijn de Pijlers van Hoop?

Bij binnenkomst in het museum kun je er niet omheen. Twee imposante pijlers van 8 meter hoog. De ene pijler vertegenwoordigt de biosfeer; je ziet de pracht en praal van alle levende organismen op aarde. Een weelderige verzameling kleuren en organismen in de natuur! De andere pijler vertegenwoordigt de 'technosfeer': alle door de mens gemaakte materialen. Je ziet veel hoopgevende materialen, die symbool staan voor de vindingrijke mens: van telescoop tot masker, van rietenboot tot waterstofmaakmachine. De Pijlers worden gemaakt van herbruikbare materialen en eigen collectiestukken.

De Pijlers van Hoop zijn een eerbetoon aan de biodiversiteit en viering van de menselijke vindingrijkheid. Ze laten de bezoeker beseffen dat de balans tussen mens en natuur moet worden hersteld en dat het creatieve vermogen van de mens de sleutel tot succes is. Het inspireert tot actie. Dát is wat we willen realiseren bij Museon-Omniversum. 

Video: Wat zijn de Pijlers van Hoop?

Help jij ons bouwen?

Om de Pijlers van Hoop te kunnen bouwen, zijn we deze crowdfundingcampagne gestart. We hebben jouw hulp daarbij nodig. Met jouw donatie kunnen we veel collectiestukken klaarmaken en uit het depot naar boven halen en extra mooie stukken aanschaffen, zodat we het verhaal zo compleet mogelijk kunnen laten zien.

Over Museon-Omniversum

Dit jaar bestaan we samen 160 jaar (Museon 120 jaar en Omniversum 40 jaar). Dit vieren we graag samen met jou. Het is de missie van Museon-Omniversum om samen te ontdekken hoe we beter voor onze planeet vol waanzinnige wonderen kunnen zorgen. We nemen iedereen mee op ontdekkingsreis en prikkelen de verbeelding hoe 't beter en anders kan. Want hoe klein ook, iedereen kan het verschil maken. We vernieuwen onze benedenverdieping met een focus op de hoopgevende transitie naar een circulaire economie. Als startpunt bij de entree willen we twee ‘Pijlers van Hoop’ realiseren.

Doe jij ook mee?

Met jouw donatie draag je bij aan het realiseren van de pijlers én maak je samen met ons het verschil!

Doneer nu!
  • Artist Impression van de Pijlers van Hoop
  • Het huidige welkomstplein