Logo One Planet

Dome

Unieke filmbeleving op het grootbeeldscherm


In de Dome, het grootbeeldfilmtheater, verwonder je je over de schoonheid van onze planeet. Je bekijk adembenemende documentaire achtige films over natuur, cultuur en wetenschap en raakt geïnspireerd om samen de planeet zo mooi te houden.

Spectaculaire filmbeleving

De Dome is het grootste koepeltheater in de Benelux en uniek in Europa. Het heeft een scherm in de vorm van een halve bol, zo groot als twee tennisvelden. Op het scherm worden grootbeeldfilms en films op cinemaformaat vertoond. Het sublieme surround soundsysteem en de 4K resolutie maken de beleving heel intens. 


Divers filmaanbod

Laat je inspireren en kies welke film jij wilt zien in ons unieke koepeltheater:

  • Beleef de onderwaterwereld in Secrets of the Sea en zie de fascinerende manieren waarop de zeedieren met elkaar en hun omgeving omgaan. Veel zeedieren zijn van elkaar afhankelijk om te overleven en deze film maakt duidelijk hoe belangrijk de mariene biodiversiteit is om onze oceanen gezond te houden.
  • De film Serengeti is een onvergetelijke safaritocht langs olifanten, leeuwen, luipaarden, vogels en insecten. Je ziet een van de grootste natuurspektakels ter wereld: de migratie van miljoenen gnoes. Zo krijgen we meer begrip voor de relatie tussen al het leven op de Serengeti.
  • In de animatiefilm Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie volg je de avonturen van onderzeeër Barney en zeepaardje Beenie die het onderwaterleven willen beschermen. 
  • Of reis in Dino's dan de Zuidpool mee naar de gletsjers van Antarctica en ontdek wat er onder de gletsjers verborgen ligt. Drie onverschrokken wetenschappers gaan in de film op onderzoek naar de ingrijpende veranderingen van dit ijscontinent.
Bekijk het complete filmaanbod


Avondprogramma in de Dome

Beleef in de avond, naast grootbeeldfilms, ook live uitzendingen van opera- en balletvoorstellingen vanuit het Royal Opera House in Londen. Of bekijk er muziek- en natuurdocumentaires op cinemaformaat. Ook wordt de Dome regelmatig omgetoverd tot sterrenhemel met spectaculaire planetariumshows en lezingen door sterrenkundigen. De programmering wisselt regelmatig.

Let op: Alleen de VriendenLoterij VIP-kaart is hier geldig, andere kortingspassen niet.

Bekijk het Dome avondprogramma